Tel.+381 (11) 41 46 710

Faros Lumen kontak telefon
Gorionici na pelet
Eco TyphoonEcoTyphoon je jedinstveni tip gorionika na drveni pelet, snage do 35kW ili do 50kW, koji uz inovativno konstrukciono rešenje omogućava automatsko loženje, doziranje goriva i značajnu uštedu prostora, energije, vremena i novca utrošenih na zagrevanje prostorija.

Uz inovativni sistem „Afterburn“ sagorevanja, omogućava uvođenje sekundarnog vazduha čime se povećava intenzitet turbulencije u zoni sagorevanja i koristi dogorevanje produkata nepotpunog sagorevanja, pre svega CO.

Uz različite režime rada, omogućava pametno korišćenje energije i sprečava potpuno hlađenje radijatora, pružajući osećaj stalne topline i komfora.

Sistem je potpuno bezbedan i izrađen u skladu sa najvišim standardima energetske efikasnosti. Uz minimalnu količinu otpada i efikasnu potrošnju energije, vodi brigu kako o životnoj sredini, tako i o kućnom budžetu.


Dve godine garancije

Kupovinom Eco Typhoon gorionika ostvarujete pravo na garanciju u trajanju od 24 meseca.Proizvod Eco Typhoon

Namena

Ugradnja

Ekološki aspekt


Proizvodnja toplotne energije, pre svega za zagrevanje domaćinstava.

Ugrađuje se na postojeći kotao na čvrsto gorivo ili menja već postavljene gorionike (na tečno ili gasovito gorivo).

Omogućava se upotreba obnovljivih izvora energije na efikasan i ekološki prihvatljiv način.Zašto Eco TyphoonGrejanje na pelet

Automatski proces loženja

Sistem gorionika omogućava mešanje peleta, pospešuje dovođenje vazduha u zonu sagorevanja i umanjuje stvaranje naslaga u gorioniku pri čemu ostavlja minimalan otpad od svega 1% pepela. To vas rešava mukotrpnog procesa loženja i održavanja.


Stalna kontrola temperature

Elektronska kontrola motora omogućava preciznu regulaciju dovoda goriva i protoka vazduha. Uz 10 različitih režima rada, obezbeđena je ekonomična isporuka energije i ujednačena temperatura u kotlu.


Alternativno napajanje

U slučaju nestanka mrežnog napona, uređaj prelazi na akumulatorsko napajanje i menja režim rada do povratka napona. Uz kontrolu nivoa peleta u rezervoaru, postiže se produženi rad uz smanjivanje temperature u kotlu.


Daljinsko upravljanje sistemom

Uz pomoć Android aplikacije, korisnik u svakom momentu ima uvid u rad sistema i dobija potpunu daljinsku kontrolu uređaja.