Tel.+381 (11) 41 46 710

Faros Lumen kontak telefon
Kotlovi za centralno grejanje


KOTLOVI


Faros Lumen je zvanični distributer toplovodnih kotlova Pelletron snage od 25 do 50kW proizvođača Eko star iz Knjaževca


PELLETRON snage od 25 do 50kWTropromajni toplovodni čelični kotao na pelet i čvrsto gorivo PELLETRON, u rasponu snaga 25-50kW, je namenjen za sagorevanje peleta i čvrstog goriva (uglja, drva, krupnog drvenog otpada) i zagrevanje individualnih stambenih objekata.
Radni režim kotla je 90/70 stepeni, na radnom pritisku od 2,5 bara.
Kotao je u celosti izgrađen od kvalitetnog kotlovskog lima, spajanjem elemenata kotla u podsklopove i sklSop procesom zavarivanja elektrodom.
Kotao sadrži sve potrebne priključke za povezivanje na instalaciju i regulisanje procesa sagorevanja (priključak za dovod vode u kotao, priključak za odvod vode iz kotla, priključak za pražnjenje, priključak za regulator promaje, priključak ventila sigurnosti).
Neophodni element, kod korišćenja peleta kao pogonskog goriva, je spremnik za pelet zapremine oko 140 kg, koji se preko gorionika povezuje sa kotlom. Spremnik je nezavisna jedinica i nije deo standardne opreme.
Sagorevanje peleta obavlja se pošto na donja vrata montira gorionik za pelet, koji se povezuje i sa spremnikom. Celokupni proces sagorevanja reguliše odgovarajuća automatika.
Loženje kotla čvrstim gorivom obavlja se preko gornjih vrata, i u tom slučaju regulacija procesa sagorevanja se obavlja regulatorom promaje. (Regulator promaje nije deo standardne opreme).
Telo kotla PELLETRON je antikoroziono zaštićeno specijalnom bojom, termoizolovano mineralnom vunom, koja se nalazi u oplati od plastificiranog lima.

* Cene prema važećem cenovniku